Ιουν 2006
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΝ ΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΑΥΤΟΥ ΥΠΑΤΕΙΑ
ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΚΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΗΝΟΣ,
ΕΝ ΤΗ ΠΕΡΣΩΝ ΧΩΡΑ, ΤΟΝ ΒΙΟΝ ΚΑΤΕΛΥΣΕΝ .

[Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΦΙΠΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΟΠΛΟΣ], «…ΕΚ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΚΟΝΤΙΟ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΥ …ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ. ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΗΤΑΝ ΑΔΗΛΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΣΤΟΡΗΣΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΗΡΩΪΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΦΗΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΠΩΣ ΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΠΕ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ” Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ…»

ΠΗΓΗ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ - “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ", ΙΙΙ, 21, 41.
«ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΤΙ Ο ΟΣΙΟΣ [Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ] ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ. [Ο Μ. Β.] ΑΙΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΘΕΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΥΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΡΥ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ.»

ΠΗΓΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ - “ΛΟΓΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ”
«…ΑΛΛ΄ΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΤΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΩΘΗΣΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΝΕΥΜΑ. ΛΕΝΕ ΔΕ ΟΤΙ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ [Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ] ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝΕΦΩΝΗΣΕ “ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΓΑΛΙΛΑΙΕ”, ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.»

ΠΗΓΗ: ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΚΥΡΡΟΥ – “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ", ΙΙΙ, 20.«ΚΑΘΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΙΑΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΠΟΛΛΗ ΣΚΟΝΗ. ΜΕΣΑ ΔΕ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΠΠΕΑΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΡΥ…

…ΟΙ ΔΙΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, (ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ, ΟΤΑΝ [Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ] ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΝΕΠΑΙΖΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΘΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ‘Ο ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ ΥΙΟΣ’ [ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ]). ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: “ΑΥΤΟΣ ‘Ο ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ ΥΙΟΣ’ [ΜΑΡΑΓΚΟΣ] ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΦΕΡΕΤΡΟ ΘΑΝΑΤΟΥ.

…ΑΛΛΑ ΚΑΙ [Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ] ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΛΕΓΕΤΑΙ[!] ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΑΒΩΘΗΚΕ, ΕΞΑΚΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΥΠΑΙΤΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΜΕΙΑΣ ΣΩΖΟΜΕΝΟΣ - “ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, 6, 1, 13.
«ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΟΡΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑ ΕΡΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΝΙΚΗΣΕΣ ΧΡΙΣΤΕ, ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ ΝΑΖΩΡΑΙΕ!” ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΒΓΗΚΕ Η ΜΙΑΣΜΕΝΗ ΤΟΥ ΨΥΧΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ.»

ΠΗΓΗ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΔΡΗΝΟΣ – “ΣΥΝΟΨΙΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ“, 1, 20.
«ΑΧ, ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΟΡΑ [Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ] ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ, ΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ. ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ…

…ΠΑΕΙ, ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ! ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΟΛΑΣΤΩΝ. ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΟΥ ΝΑ΄ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ…

…ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΔΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΣΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ. ΤΕΙΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.

…ΠΟΙΟΣ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΣΕ ΤΗ ΛΟΓΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ; ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΝ ΤΟΛΜΗΡΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗ; ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΩΘΡΟΥΣ…

…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΚΟΜΑ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΡΗΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ…

…ΤΩΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΜΙΛΩ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ Θ΄ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.»

ΠΗΓΗ: ΛΙΒΑΝΙΟΣ – “ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ θύραθεν.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ:

«ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΣΤΙΓΜΗ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Ν΄ ΑΦΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ. ΔΕΝ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ), ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΟΞΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ…

…ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΙ ΘΕΟΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΜΟΙΒΗ.

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ΄ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ Ν΄ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΑΠΕΙΝΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΙΡΑ Μ΄ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΕΝΩ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΗ ΝΙΚΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ.

ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΡΑΤΗΣΑ, ΝΟΜΙΖΩ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΜΟΛΥΝΤΗ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ Ή ΑΠΕΦΥΓΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

…ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΘΥΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΩΝ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΜΙΑΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ Μ΄ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ν΄ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ.

…ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΚΛΑΙΓΑΝ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΞΙΟ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ Τ΄ ΑΣΤΕΡΙΑ…»

ΠΗΓΗ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ – ΑΜΜΙΑΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΙΝΟΣ, “ΤΟ ΤΕΛΟΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ θύραθεν.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΥΠΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΔΙΚΤΟ “ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” (LOEB, ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο.69, TLG, ΕΠΙΣΤΟΛΗ 61c) ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦ΄ΕΝΟΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΔΙΚΤΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΑΦ΄ΕΤΕΡΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ.
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: …ΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ [ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ] Η ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΛΑΣΘΕΙ ΜΕ ΛΟΓΟ [ΤΟΥΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ Α΄ & Β΄] ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕ, ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΛΟΓΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 4ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΥΡΥΘΜΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΥΓΙΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΟΡΘΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.


ΕΠΙΣΤ. 61c και σε όλα τα εξήςΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : …ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΛΕΣ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΞΕΝΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 5


[ΒΕΒΑΙΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΠΝΟΗ].


ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ: …ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΟΙ [ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΙΜΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ, ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ [ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ] ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΛΕΓΕΙ [Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ] ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΣΕ ΕΣΑΣ ΔΕ [ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ] ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΙΣΤΕΨΕ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΣ [ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ] ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΝΤΙΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 102


…ΕΣΤΩ ΔΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; …ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟ; …ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ;


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 103ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ: ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΟΣΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ. …ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΗ.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ) : ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 5ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ, ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΚΑΙ Η ΜΕΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΑΠΟΔΕΙΚΤΗ, Η ΔΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΗ. ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΔΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 113

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 123


[ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ]:


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΚΙ Ο ΟΡΦΕΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΗΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ:

ΖΕΥ ΕΝΔΟΞΕ, ΜΕΓΙΣΤΕ ΤΩΝ ΘΕΩΝ,
ΚΑΤΡΑΚΥΛΥΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ,
ΚΟΠΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΟΝΩΝ.

ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ - ΝΟΜΙΖΩ - ΝΑ ΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ … ΖΩΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 115


…ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΟΡΦΕΩΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 31

…ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΟΥ ΚΩΜΩΔΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕΝ ΑΞΙΑ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 116


ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΜΕ ΤΙ ΔΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 36

…ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΜΕ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ (ΜΑΤΘΑΙΟΣ 7,2/ΜΑΡΚΟΣ 4,24).


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 37[ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ]:


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ Η ΑΠΑΤΗ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΥΒΡΙΣΤΗΣ. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ;

ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 37ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ [ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ] ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΟΥ. …[ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ] ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 39[ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ]:


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ [Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΣ, § 39] ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΕΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ …ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΦΟΥ ΕΒΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΒΩΜΟ, ΠΡΟΣΗΧΘΗ ΜΕΝ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΕΙΣΗΛΘΕ ΔΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΛΕΥΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΥΡΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ ΩΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΞΗΛΘΕ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ…


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 40[ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ]:


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ [ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ], ΠΕΣ ΜΟΥ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΟΤΑΝ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ …ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΕΣ.

ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 124[ΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΓΟ]:


"ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ: ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΖΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΥΟ ΞΥΛΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΔΑΥΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΜΑΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ… ΘΕΩΡΩ ΚΑΠΝΟ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΓΝΩΣΗ [ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ] Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ".

ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ:
ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ", ΚΕΦ. 7.196.3-16."ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ… ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ… ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΔΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ… ΣΤΟΜΑ ΔΕ ΛΕΓΕΙ (ΒΛ. ΗΣΑΪΑΣ Θ΄11) ΤΗΝ ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ".

ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ:
ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ", ΚΕΦ 9.230.8-13.“ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ] ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ …ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΚΕΙ [Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ] ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΛΑΜΠΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ …ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ”.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ - "ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ",
PG 59, σελ.31.“ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΠΛΟΚΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΒΩΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΚΟΜΑ [ΘΑ ΒΡΕΙΣ] ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΥΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΤΑΦΟΣ [ΕΙΝΑΙ] Ο ΛΑΡΥΓΓΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΥΟΝ (ΙΧΩΡ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ”.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ - "ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ",
PG 59, σελ. 370.


[ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓ(Ρ)ΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΓ(Ρ)ΙΟΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΔΙΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ].


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΗΛΘΕ ΑΥΤΟ ΚΕΝΟΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΤΑΤΕ ΟΛΩΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ;


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Α΄ § 101ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ [ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ] : ΑΝ ΜΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ [ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ], ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΙΛΑΙΩΝ [ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ] ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ, ΑΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΛΗ (“ΚΙΒΔΗΛΗ”) ΠΑΙΔΕΙΑ - [ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ] – ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.


ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ Β΄ § 29
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΜΙΑ…“ΚΙΒΔΗΛΗ” ΠΑΙΔΕΙΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ; ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΠΟΛΥΜΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΕΚΔ. ΜΙΕΤ, ΑΘΗΝΑ 2001. :

«ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΑΩΝ, ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΙΔΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΞΕΘΕΤΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ [ΔΗΛ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΡΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ].

ΩΣ ΤΟΤΕ “ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ” ΣΗΜΑΙΝΕ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ Ο ΟΡΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΤΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΕΛΛΗΝ”… ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ [ΑΡΧΙΣΕ] ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΪΟΝ ΘΕΙΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΙΕΡΗ. ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΕΙΟ “ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΛΗΜΜΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ [ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟ] ΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ.

…[ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ] ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. “ΚΛΑΣΙΚΟΙ”, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΒΛΑΒΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…

…Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΘΕΙ… Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ, ΣΥΧΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΑΠΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ “ΚΕΙΜΕΝΑ”.

ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΗΤΑΝ Η
ΕΞΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ. ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΚΛΑΥΨΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΥΝΑΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 529. ΩΣ ΥΠΟΓΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΠΕΖΗΣΕ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΥΟΤΑΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ…

…ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ, ΑΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ [ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ] ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΗΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ, ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΕΛΛΟ, ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ...

…ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: “ΤΟΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΕΞΙΟΥΣΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑ ΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑΥΤΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΑΙΣ ΜΑΤΑΙΑΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙ, ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΑΥΤΑΙΣ ΩΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΧΟΥΣΑΙΣ ΕΓΚΕΙΜΕΝΟΙΣ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΥΣ ΠΟΤΕ ΜΕΝ ΛΑΘΡΑ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝΑΓΕΙΝ ΑΥΤΑΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΩΣ, ΑΝΑΘΕΜΑ!”».


- ΕΛΛΗΝ


ΗΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΣ;

«Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΟΥΣ (ΑΠΑΛΟΥΣ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ.

...Η ΑΘΕΪΑ ΑΦ' ΕΝΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΝ ΘΕΟΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΒΛΑΒΗ. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΕΝΩ Ο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΩΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΚΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. Η ΑΓΝΟΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ (ΤΟ ΘΕΙΟΝ), ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ. ΕΤΣΙ Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΨΕΥΔΗΣ, ΕΝΩ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΔΗ ΛΟΓΟ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΡΜΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
ΚΟΙΝΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΜΟΝΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΤΟΛΜΗ ΠΑΡΑ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΜΟ, ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΡΒΟΣ (ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ).

ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ... ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΗ ΓΗ, ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΤΟ ΦΩΣ, ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ, ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΟΥΤΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ Ν' ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΙ Ν' ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΕΙ, ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΩΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ, ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΨΥΧΗ, ΤΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΜΑΣΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ, ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ΄ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ Ν΄ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ, ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΥΡΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΩΝ...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΘΕΟΙ,
ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ;


ΣΤΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: "ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΦΟΥ Η ΑΘΛΙΑ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΝΟ;" Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΥΤΕ, ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΧΗ, ΑΛΛΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΓΗ 'Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ.

...ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΥΓΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ, ΠΟΥ Ν' ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΠΟΙΑ ΓΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ, ΠΟΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΦΥΓΕΣ ΤΟ ΘΕΟ;

...ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΚΡΗΓΟΡΟΥΜΕ; "ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ", ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΚΑΚΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ, ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ, ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΕΝΩ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΙ, ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΙ, ΒΡΥΘΟΥΝ ΜΥΡΙΩΝ ΚΑΚΩΝ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΩΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ν' ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΟΒΕΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΙΝΑ.

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΜΑΤΙΑ Ή Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ, ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ.

...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ; ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ, ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΥΜΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ, Η ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ, Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΗΣ. ΜΕΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΕΤΗ, ΜΕΓΑΛΟΦΡΟΣΥΝΗ, ΕΥΝΟΪΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΩΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΩΝ ΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ. ΕΝ ΓΕΝΕΙ, Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ, ΕΝΩ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΩΣ ΚΑΚΟ. ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΜΦΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ...

ΠΟΙΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑ; ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ; ΠΟΙΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑ;


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑ, ΟΜΩΣ, ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΥΧΗ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ Ή ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ, ΟΤΑΝ ΠΕΝΘΕΙ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ. "ΑΣΕ ΜΕ", ΤΟΥ ΛΕΕΙ, "ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΩ Ο ΑΣΕΒΗΣ, Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ, Ο ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ".

...Ο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ Ν΄ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΘΡΙΑ. Ο ΜΙΔΑΣ, Ο ΠΑΛΑΙΟΣ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΤΑΥΡΟΥ. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ, ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΑΝΤΕΙΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ, ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΕ ΚΑΙ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ
ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΕΙΧΟΣ ΟΛΟΓΥΡΑ ΤΟΥ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ [ΚΑΒΑΦΗΣ: ΤΑ ΤΕΙΧΗ], ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 4000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΔΟΞΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΚΟ ΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ.

...ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΣΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΧΤΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ.

ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΟΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΣΕ ΝΑΟΥΣ, ΟΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΑΡΔΟΝΙΟ ΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΗΣΥΧΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ. Ο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ Ή ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ.

ΠΟΛΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΘΥΜΙΑΜΑ
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟΥΣ


ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΧΡΟΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΙΑΤΙΖΕΙ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΕΜΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ Ή ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ Ή ΣΕ ΤΡΥΠΕΣ ΦΙΔΙΩΝ Ή ΣΕ ΜΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΗΤΗ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΛΙΘΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΙΜΜΕΡΙΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

...ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΨΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΜΑΙΝΑΔΑ, ΦΡΕΝΙΑΣΜΕΝΗ, ΠΑΡΑΖΑΛΙΣΜΕΝΗ, ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ, ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: "ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΗ Ν΄ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ". ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ.

...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΤΗΝ ΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΩΣΤΟΣΟ Η ΝΙΟΒΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΤΩ ΠΟΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΕΙΠΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΡΟΝΕΣ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ, ΤΟΞΕΥΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΣ ΔΥΤΥΧΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΙΣ ΕΞΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΥΙΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΟΥΣ;

ΤΟΣΟ ΑΠΛΗΣΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΛΕΗΤΗ! ΑΝ ΟΜΩΣ Η ΘΕΑ ΟΡΓΙΖΟΤΑΝ ΣΤ΄ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΣΕ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΞΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΤΟΣΗ ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΒΗΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ: "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΗΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ", ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΕΑ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΕΙ ΡΕΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΑΕΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΝΗΜΗΣ, ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΛΗΓΕΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ.

...ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΥΜΕΤΑΒΟΛΟΥΣ, ΤΙΜΩΡΟΥΣ, ΩΜΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΥΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ Ο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΩΝ. ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΟΥ; ΑΦΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΝΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΑ "ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ".

...Ο ΑΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΟΙ, ΕΝΩ Ο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ... Ο ΑΘΕΟΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΕΝΩ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ Ή ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ Ή ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ Ή ΣΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ Ή ΣΤΗ ΘΡΕΨΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ Ή ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΓΗΤΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΕΙΕΣ, ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ, ΟΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ ΚΑΘΑΡΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΑΡΟΙ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ, ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΙ, ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ Ή ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Ή ΘΕΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ Τ΄ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ:

ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΟΥ ΥΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΝ ΣΦΑΖΕΙ, Ο ΑΝΟΗΤΟΣ,

ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΥΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΤΕΚΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ Ή ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΠΛΑΪ ΑΥΣΤΗΡΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΖΕ Ή ΔΑΚΡΥΖΕ, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΜΙΖΕ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΒΟΗ ΤΩΝ ΘΡΗΝΩΝ. ΑΝ, ΩΣΤΟΣΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ Ή ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΡΑΓΕ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΝ Ή ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ Θ΄ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ; Η ΑΜΗΣΤΡΙΣ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΤΑΦΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΘΟΚΟΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΣΩΣΤΑ: "ΑΝ ΤΟΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΡΗΝΕΙΤΕ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΘΥΣΙΕΣ".

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΝΟΣΗΜΑ ΤΟΣΟ ΑΣΤΑΘΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟΣΑ ΠΑΘΗ, ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΟΣΟ Η ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ... ΕΤΣΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ Ν΄ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΘΕΪΑ, ΥΠΕΡΠΗΔΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ».


ΠΛΟΥΤΑΡΧOY - "ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ"


CHINA CULTIVATES AFRICA, PLANTING SEEDS OF WORRY.
http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/zoom/html/
2003074835.html
ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=12388084

BIG SUPRISES AT BILDERBERG

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/210606Bilderberg.htm

CFR/BILDERBERG PLAN TO ERASE US BORDERS FINALLY GETS ATTENTION

http://www.prisonplanet.com/articles/june2006/210606cfrplan.htm

RICE WARNS NORTH KOREA ON MISSILE TEST

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/N/NKOREA_MISSILE?SITE
=NCCON&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT


Condoleezza Rice – H EBΡΑΙΑ COBRA-LIZARD ΕΙΧΕ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΝ JOSEPH KORBEL, TON ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ MADELEINE KORBEL-ALBRIGHT (ΤΗΣ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΖΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΑ ''ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ'' ΤΩΝ Η.Π.Α.).


Η ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΑΝΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ, ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΚΑΤ΄ ΕΝΤΟΛΗ - ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ - ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ, ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΥΣΗ), ΟΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΑΝΑΤΟΛΗ), ΟΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗ, ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ- ΑΝΑΔΟΧΟΣ Ή ΝΟΝΟΣ - ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟ: ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΜΕΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤ΄ΙΔΙΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ, ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΙ ΑΝΕΦΕΡΕ, ΑΝ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ Ή ΟΧΙ. "ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ", ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΘΙΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ. ΕΧΕΙ ΑΥΛΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΟ, ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ (ΤΕΜΠΛΟ).

ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΒΗΜΑ", ΕΝΑ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 2-3 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΕΛΝΕΙ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.»

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΑΥΛΟΣ", ΜΑΪΟΣ 2006, ΤΕΥΧΟΣ 291.


Ο ΤΡΟΥΛΛΟΣ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΧΒΕ - ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ "ΚΙΠΑ" (=ΘΟΛΟΣ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΧΒΕ. ΤΗΝ ΚΙΠΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΠΑ (ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΛΟ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΑΥΛΟΣ", ΜΑΪΟΣ 2006, ΤΕΥΧΟΣ 291.


ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΩΝ Ή ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ. ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΔΟΓΜΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΘΥΣΙΑ. ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΚΟΣΕΡ" ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ "ΧΑΛΑΛ" ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ. ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΚΑΙ Η ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ.

Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο
ALΕISTER CROWLEY, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ WINSTON CHURCHILL ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "MAGICK IN THEORY AND PRACTICE", TO OΠΟΙΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ 1929, ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ:

"Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΕΛΕΙΑΣ ΑΘΩΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΘΥΜΑ".


Ο ΚΡΟΟΥΛΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ, Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣ PERURABO ΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΥΣΙΑ 150 ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ 1912 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1928. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ 2.500 ΝΕΑΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΠΑΛΑΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΑΡΠΑΓΜΑ ΨΥΧΗΣ". ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ. Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο ALDOUS HUXLEY ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ TAVISTOCK ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ" ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ TO ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ CALIFORNIA ΣTO SAN FRANCISCO, ΤΟ 1961:

"ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΔΑΚΡΥΑ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΝΩ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΤΗΣ ΠΛΥΣΕΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ Ή ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ. ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ".


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΕΜΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ, ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΗΣ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ "ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΗ" ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ "ΙΕΡΑ" ΚΟΝΔΥΛΙΑ

http://www.enet.gr/online/online_text/
c=112,dt=18.06.2006,id=17565300

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=46569652

ISRAELIS HOLD KEYS TO NSA/US MILITARY COMPUTER NETWORKS

http://www.rense.com/general72/sisi.htm

PLAYBOY AND THE (HOMO) SEXUAL REVOLUTION

http://www.savethemales.ca/000165.html

BANKERS EXTENDED WWI BY THREE YEARS

http://www.savethemales.ca/

THE DEATH OF THE INTERNET?

http://video.google.com/videoplay?docid=
4778507074363208869&q=death+of+internet

9/11 VENDETTA

http://www.8thestate.com/?p=5

CIA NAZI FILES RELEASED

http://www.tbrnews.org/Archives/a2383.htm

CHINA TO PUT A MAN ON THE MOON BY 2024 - EXPERT

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/190606moon.htm

HUMAN CELLS + ANIMAL CELLS = ?

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/190606Cells.htm

ROMANS 13: IS GOD A NAZI?

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/190606God.htm

JAPAN TO RESPOND SEVERELY TO A N. KOREA MISSILE TEST

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/190606Severely.htm

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Κας ΑΝΝΑΣ ΜΠΕΝΑΚΗ-ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΑ - ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ", ΜΑΪΟΣ 2006.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠAPOYΣIA TOY ΠPOEΔPOY THΣ ΔHMOKPATIAΣ KAPOΛOY ΠAΠOYΛIA,
ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΤΗΝ 8-2-2005: "Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."
(
http://www.parliament.gr/home/details.asp?textID=9000783 )


ΟΔΥΣΣΕΥ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

http://ellhn.e-e-e.gr/sound/assets/ithaki.mp3

IΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΣΑΥΡΑ - Ο ΜΕΓΑΣ SAURON ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

http://news.nationalgeographic.com/
news/2004/11/1116_041116_jesus_lizard.html


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

BUSH'S ARMAGEDDON WISH

http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/130606Armageddon.htm

ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ Η ΚΙΝΑ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=40718308

ΙΘΑΚΗ < - > ΗΘΙΚΑ

OΙ ΣΕΛΗΝΙΕΣ 'H ΕΛΕΝΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΒΙΟΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΔΗΛ. ΣΤΑ ΗΘΙΚΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΑΕΝΑΟΥ ΦΥΣΕΩΣ.

ΝΑΤΟ ΤΟ DRACOTAN - ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΙΑΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ, ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ. ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Η ΑΙΤΙΑ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (14/5/1955).

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄60 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΤΑΝ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΙ ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΕ, ΟΜΩΣ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ. Η
ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΤΟ; ΓΙΑΤΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ “ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ” ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ.

ΤΟ
ΝΑΤΟ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ [ORDO AB CHAO] ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ 1999 ΤΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ “ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ”, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟ [ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΓΙΑΧΒΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ].

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. TΟ NATO ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙO ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΤΕ; ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΙΝΟ-ΜΟΓΓΟΛΟ-ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ:


«ΠΟΣΟ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΟΦΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ… ΕΜΕΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ GOYIM [KTHNΩΝ].»

"ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ" - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 15


NATO... ΠΕΤΙΕΤΑΙ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=36534692

ΤΣΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
http://www.enet.gr/online/online_text/c=
110,dt=04.06.2006,id=26228900
PHOTOGRAPHS FROM ALEX JONES BILDERBERG WEEKEND

http://www.prisonplanet.com/
articles/june2006/110606Photographs.htm

BILDERBERG MAFIA COMES UNDER SCRUTINITY OF CANADIAN MEDIA

http://www.prisonplanet.com/
articles/june2006/090606bilderbergmafia.htm

BILDERBERGERS MEET SECRETLY TODAY IN OTTAWA

http://worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=50583

CHINA ARMS SALES "FUEL CONFLICTS".

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/5070220.stm

ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ

ENA AΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

ΤΟ ΟΠΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΡΩΙΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΑΣΙΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΛΙΜΑΚΑ.

ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΙΝΔΙΩΝ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΚΟΤΣΕΖΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ. ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΑΝΚΙΝG TO 1842 ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΣ ΣΕ ΑΣΗΜΙ. ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ EDWARD BULWER-LYTTON, TA KEIMENA TOY OΠΟΙΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ. Ο BULWER LYTTON ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ VRIL (ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ) ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ "ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΩΝ". Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ BULWER LYTTON ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΠΙΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ RUDYARD KIPLING ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ RAJ (ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ).

Η ΗΡΩΙΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΤΟΥ ΟΠΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΙΝΗ. Η ΗΡΩΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 1898, ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ BAYER, ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΙΝΗΣ. Η BAYER ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ I. G. FARBEN, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. Η ΗΡΩΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΙΟΥΧΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ Η BAYER ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΡΩΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΤΡΙΑΔΩΝ. ΟΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ Ο CHIANG KAI SHEK, ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΔΩΝ. Ο "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" ΗΓΕΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ Ο MAO (ΜΩΥΣΗΣ) TSE TUNG, ΕΝΑΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1983, ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΧΑΝ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΥΤΕΙΕΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΡΕΕ. ΤΟΣΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. ΟΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΜΕ ΡΑΒΔΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΥ ΟΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ. Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ "ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΜΠΟΡΩΝ", ΤΟΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ DAVID ICKE – “THE BIGGEST SECRET”, Εκδ. BRIDGE OF LOVE, SECOND EDITION, MAY 2000.Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ
http://www.meandros.net/portal/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2034&mode=
thread&order=0&thold=0
NEOCONS HYPE "AL QAEDA" INSPIRED TERRORISM
http://www.propagandamatrix.com/
articles/june2006/070606Terrorism.htm
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΛΛΙΩΣ: "ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ."
ΠΡΟΣΕΧΕ
http://ellhn.e-e-e.gr/sound/assets/watch_out.mp3
H ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
http://www.enet.gr/online/online_text/c=
112,id=53256500,31322676,45374388,59193012,
75471924,81192372,88689460,40976564,48879156
MANDATORY DRAFT BILL SNUCK IN - TO BE DEBATED 6-6-6
http://rense.com/general71/dd.htm
RUSSIA TO PRODUCE RARE-EARTH METALS ON MOON - SPACE AGENCY
http://www.propagandamatrix.com/articles/june2006/060606_b_Moon.htm
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=27196212
CAN CHINA CONTROL OLYMPICS WEATHER?
http://www.msnbc.msn.com/id/13107271/site/newsweek/
IRAN, A MANUFACTURED CRISIS.
http://www.counterpunch.org/peterson06012006.html
BRAIN ON CHIP NERVE TISSUE INTERFACED WITH A COMPUTER CHIP
http://physorg.com/news68465911.html
HIDDEN BOOK BY SAMUEL MORSE WRITTEN IN 1835 GIVES IMPORTANT CLUES ABOUT REAL CULPRITS BEHIND THE NEW WORLD ORDER
http://www.arcticbeacon.com/1-June-2006.html
ISRAELI NAVAL FORCES WILL JOIN NATO EXERCISE FOR FIRST TIME
http://www.arutzsheva.net/news.php3?id=104594
NEW CIA DIRECTOR HAYDEN PLANS MASSIVE EXPANSION OF SPYING ON AMERICANS
http://www.capitolhillblue.com/artman/publish/printer_8753.shtml
GILLERMAN: WORLD WAR III ALREADY BEGAN
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=
JPost%2FJPArticle%2FShowFull&cid=1148482080279
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΕΡΣΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΗΚΕ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ ΠΥΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ. ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΑΨΑΝ ΠΕΡΣΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006.


Η ΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ

«... ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΜΗΝ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ! ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ! Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ) ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥΣ! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ -ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!- ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΙΧΑΝ "ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!


ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΩΝ S-300 , ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ -ΜΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ!- ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ! ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ!) ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ;

ΠΑΝΤΩΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΟΔΙΟ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ!) ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΡΙΤΑ ΜΜΕ. ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ 115 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ -ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ- ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ S-300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!...


ΣΤΑ ΙΜΙΑ Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ


ΜΕ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ" ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ "ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΑΡΑΔΙΚΟ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ! ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΧΡΕΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ- ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ...»

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006, σελ. 9.


ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΕ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ;

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006.

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ S-300. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΨΑΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ. 63 ΑΠΟ ΤΑ 70 ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ 50 ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΚΑΙ ΜΙΡΑΖ ΑΛΩΝΙΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΣΤΟΧΟΣ", ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006.