ΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ "ΧΑΡΟΝΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ..."

"ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ (XΑΡΩΝ vs ΨΕΥΔΕΛΛΗΝ: 25-0)"

 

 

ΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ "ΧΑΡΟΝΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ..."

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΕΛΛΗΝΑ"

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

 

ΔΙ' ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ, ΗΤΙΣ ΕΛΗΦΘΗ ΤΗ 2-10-2006, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΑΤΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε", ΕΝ ΚΩΔΙΚΩ "ΕΛΛΗΝ", ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΝ "Ε".

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΝ ΤΙΤΛΩ "ΧΑΡΟΝΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ...", ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΤΗ 2-10-2006 ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ" ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ, ΗΤΙΣ ΕΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΝ ΑΥΤΟΥ.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟΝ:

Α) ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΣΠΙΛΩΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε" ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε", ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.

Β) ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΣΠΙΛΩΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε" ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε", ΕΝ ΚΩΔΙΚΩ "ΧΑΡΩΝ" ( http://charon.e-e-e.gr ), ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.

 

ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΗ ΕΝ ΟΛΩ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΝΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΛΛΩΝ, ΕΝΙΟΙ ΕΞ ΩΝ ΤΕΛΟΥΣΙΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ.

 

ΕΦ' ΕΞΗΣ, Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙ' ΑΡΧΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

 

 

- ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΙΣΤΟΥ "Ε"

 

 

 

 

ΧΑΡΟΝΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ...


ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ


ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ “ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ”, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ “ΑΡΘΡΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ” ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ – ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΡΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΟΗΜΑ. ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ, Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΡΑΧΝΗΣ – FEMME FATALE ΠΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΜΥΖΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΗΣ. ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΑΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΩΣ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ; ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ, Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΥ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ “ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” (ΤΟΥ) ΚΑΙ Η ΔΙ΄ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ. ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ; ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ, ΤΗΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΛΕΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΤΟΥ
ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΝΤΡΑ, (MACHO MAN) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΗΝ ΘΕΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ “ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ” ΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
ΟΙ ΑΝΕΠΙΛΗΠΤΟΙ.


ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ, Ο ΧΑΡΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ “
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ” ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, Ο ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ “ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ” (ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΝΟΥΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ). ΚΑΙ ΟΠΩΣ “ΞΕΡΕΙ” ΑΥΤΟΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ “ΞΕΡΕΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ. (ΒΛΕΠΕ: ΕΛΛΗΝ – “ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙΞ”, 24/4/2006).

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΣΤΡΑΤΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:

“ΑΛΛ΄ΕΥΘΥΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΤΕ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ], ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ… ΜΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΙΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ[!!!]. ΠΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΤΕ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.”

“ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ – ΛΟΓΟΣ Α΄”, ΜΙGNE 48.AYTOI OI AYTOMOΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ “ΓΝΩΣΤΕΣ”, ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ. ΚΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΩΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ (“ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ”, 2/5/2006). ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ “ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ”. ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΟΥΝ Κ.Λ.Π. ΟΠΟΙΑΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ “ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ” ΚΑΙ “ΤΣΟΥΛΑΚΙ”;

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ “ΕΧΤΙΖΑΝ” ΔΙΑ ΤΗΣ…ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΙ. ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΟΙΔΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΥΡΑΘΕΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΩ ΟΡΙΖΕ ΩΣ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΓΝΟΥ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΥ ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ.

“…
ΚΑΙ ΙΔΟΥ, ΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ [ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ] ΘΑ ΑΠΟΛΕΣΘΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΝΕΥΟΝΤΕΣ…”

“ΨΑΛΜΟΙ”, ΟΒ΄ (ΟΓ΄), 27.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ;


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΞΥΨΩΘΗΚΕ ΩΣ “ΘΕΑ” ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ “ΠΟΡΝΗ”. Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ: ΤΗ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ (WOMAN ON THE PEDISTLE) ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΣΟΛΙ (WOMAN DOOR MAT). ΤΟΣΟ ΟΜΩΣ Η ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ (ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΑ = ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ (ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΗ = ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΥΠΑΡΞΗ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΕΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΕΡΗ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ:

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ (ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΣ), ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΕΝΤΙΜΕΣ, ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΧΑΡΩΝ, 17/5/ 2006.ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ Ο ΧΑΡΩΝ ΤΟ ΕΝΤΙΜΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ;) ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΝΣΗ ΚΑΘΩΣ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΠΟΡΝΗ. ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ. ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο Γ. ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: “ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΟΡΝΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΕΞ...”


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ – “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ”, ΕΚΔ. ΔΑΔΟΥΧΟΣ, ΣΕΛ. 13.
ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΠΟΡΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΦΕΡΩΝΥΜΗΣ ΠΟΡΝΗΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΘΑ ΣΠΕΥΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ “ΠΟΡΝΗ” ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΛΑΪ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ. ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ “ΤΣΟΥΛΑΚΙ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ “ΤΣΑΚΙΣΜΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ (“ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ”, 2/5/2006). Ο ΧΑΡΩΝ ΒΟΗΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ “ΠΟΥΤΑΝΙΕΣ”, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ “ΕΙΡΩΝΙΚΑ ‘Η ΜΕ ΑΠΡΕΠΕΙΑ” (ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ”, 6/6/2006). ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΑ (ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η “ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ”;), ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΝΑ ΜΥΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ (
THE JOY OF CHARO); ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ. ΚΙ ΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΥΛΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ – ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΙΑ - ΟΝΤΟΤΗΤΑ “ΓΥΝΑΙΚΑ-ΦΥΛΟ” ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ. ΚΙ ΕΝΩ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ – Η ΜΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΩΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΑ ΠΟΡΝΗ ΚΑΙ ΜΟΙΧΟΣ, ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΡΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΙΧΟΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΧΑΛΙΝΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ, ΕΝΩ Ο ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΘΑΚΟΣ, ΑΝΟΗΤΑ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ-ΘΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΥΜΑΤΟΣ – ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙ “ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΙΔΟΙΟ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ, ΜΙΑ “ΑΡΤΙΩΣ ΔΙΗΡΘΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙ ΜΕ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΩΣ MANAGERS (MAMA ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΘΕΙΕΣ, ΝΟΝΑ), ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΦΙΛΕΣ, ΑΔΕΛΦΕΣ, ΞΑΔΕΡΦΕΣ Κ.Λ.Π.)”. Η ΔΡΙΜΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ “ΜΑΛΑΚΑΣ”, ΕΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ ΠΟΥ ΤΟ “ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”, ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙ ΩΣ “ΜΑΓΚΑ” ΚΑΙ “ΓΑΜΙΑ”. ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΧΑΡΩΝ ΚΑΛΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ “ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ” ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ–ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΣΚΟΠΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ “ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΕΝΝΟΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΤΟΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΘΥΤΗ (ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΘΥΜΑΤΟΣ (ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ) ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΪΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΑ

ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ “ΑΡΘΡΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ” ΘΑ ΓΙΝΕΙ “ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΣ” ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΣ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ:

“ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ή ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ΄ ΕΡΕΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΔΕ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΥΤΗ… Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ… ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ, ΩΣ ΠΙΣΤΟ ΔΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.”

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ – “ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ”, ΑΡΜΟΣ 1998, ΣΕΛ. 18.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, Ο Π. Γ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ: ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΟΣΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ. ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΙΣΤΟΥ.

ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ‘Η ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΕΥΡΗΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ.

Ο ΧΑΡΩΝ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΒΑΣΙΖΕΙ ΔΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ (STATISTIC CORRELATIΟNS) ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ “ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;” ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΗΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ); ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ (ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ); ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ΄ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΘΟΥΝ; ΑΝ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ; ΣΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΠΤΑ ΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ.

ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (BEHAVIORAL MODELS). ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ–ΤΥΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΗΓΕΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΥΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΘΕΤΙΚΑ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΥΠΕΡ Ή ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΤΙΚΕΤΤΑ.
“ΚΑΘΕ ΘΕΩΡΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ [Ή ΑΝΤΙ-ΙΔΑΝΙΚΟ] ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΥΡΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΑΝ ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑ. ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΓΕΜΑΤΗ ΒΟΤΣΑΛΑ ΚΑΙ ΖΥΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ 145 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΒΟΤΣΑΛΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ 145 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΒΟΤΣΑΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟΣΟ.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΟΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥ [Ή ΑΝΤΙ-ΙΔΑΝΙΚΟΥ] ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝ [ΚΑΙ] ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΜΙΑ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. [ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ] Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

…ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΑΝ ΜΕΣΗ ΜΟΝΑΔΑ [ΒΛ. Η “ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΟΡΝΗ”, “Η ΥΓΙΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ”, “Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ” Κ.Λ.Π.] ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΗ ΣΤΑΣΗ.”

CARL G. JUNG – “O ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ”, ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ 1988, σελ. 13-15.
ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΝΑ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΤΗΝ “ΡΕΤΣΙΝΙΑ”, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΡΟΘΥΜΑ ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ “ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ” Ή “ΨΥΧΡΟΥ ΦΑΛΛΟΥ” ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΣΗΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΣΤΑΣΗ… “ΨΥΧΡΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ” Ή ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ. ΑΛΛΑ Ο ΧΑΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ, ‘Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: “ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥΤΑΝΙΕΣ…(ΑΝ ΣΑΣ ΠΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ ‘Η ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ)[“ΨΥΧΡΟ ΑΙΔΟΙΟ”]. ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ, ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΣΑΣ.” (“ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ”).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ - ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΄ΦΥΣΕΙ΄ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ” - Ο ΑΝΔΡΑΣ ΩΣ “ΦΥΣΕΙ” ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ (
ΘΕΣΕΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΗ) ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΒΕΤΟ ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ: “ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ… ΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ. [ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ, ΥΦΕΡΠΟΥΣΑ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΥΛΟΥ] ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΕΣ.” (2/5/2006). ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ;

ΑΛΛΑ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΙΣΧΥ, ΤΙΜΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΙΞΙΑ (ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΚΟΜΑ, “ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ”;). ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΥΘΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ “ΠΑΓΩΜΑ” ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ (ΟΥΤΕ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ) ΕΙΡΩΝΙΚΑ Ή ΜΕ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΕΙ Η ΦΙΛΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΘ΄ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΟ ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΡΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.


ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΦΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΩΣ ΕΠΙΦΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΠΤΑ, ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΩΣ “ΑΡΘΡΑ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ” ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΙΘΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΗΝ (ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ), ΕΝΩ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗΣ ΟΡΓΗΣ. ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΔΕ ΩΣ “ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ”, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΗΛΕΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΡΝΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΕΝΙΚΑ) ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΒΩΜΟΛΟΧΙΩΝ, ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ…
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΛΑΣΠΗ


ΤΟ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΓΡΑΦΩΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ “ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ” ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (NUANCES) ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ: “ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ”, “ΠΟΡΝΗ”, “ΠΟΥΤΑΝΑ”, Ή ΑΚΟΜΗ “ΜΠΟΥΤΑΝΑ”, Κ.Λ.Π. ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΨΥΧΙΣΜΟ (ΕΜΟΤΙVΕ LANGUAGE). ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ” ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΟΠΟΥΤΑΝΑ”. ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΛΑΣΠΗΣ: ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ, ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝΤΟΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΥΑΡΕΣΤΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΟΥ.Ω ΤΕΚΝΟΝ, “ΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΠΟΣ ΦΥΓΕΝ ΕΡΚΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ;”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΤΙ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΡΑΓΜΟ;”

ΟΜΗΡΟΥ – “ΙΛΙΑΣ”, Δ, 350.
Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ “ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΕΣ” ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΔΙΝΕΙ ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΞΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, Η ΔΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗΣ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΠΩΝ ΔΗΚΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ). Ο ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΜΙΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΜΕΤΑΔΟΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙ ΑΠΛΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ) ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ), ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ Ο ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. Η ΥΒΡΙΣ ΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ) ΕΙΤΕ ΑΔΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ή ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΗ ΦΘΟΡΟΠΟΙΟ ΦΙΛΟΝΕΙΚΙΑ (ΒΕΝΤΕΤΑ) ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΓΕΥΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΟΠΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΠΡΟ, ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΗΔΟΝΙΚΑ ΠΑΡ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ (NATIONAL GEOGRAPHIC - “TABOO”). ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ Η ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΗ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΕΣ ΟΣΜΕΣ ΜΙΑΣ ΟΖΟΥΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΙ ΠΤΩΜΑΪΝΗ. ΕΞ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΒΑΪΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΟ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ


ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗΡΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ: “ΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ, ΡΑΔΙΟΥΡΓΟ, ΑΠΛΗΣΤΟ ΜΟΥΝΙ” ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ “ΡΩΜΑΛΕΟ ΦΑΛΛΟ” (ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ Ο ΦΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ). ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ “ΜΟΥΝΙ” ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙ “ΙΣΧΥΡΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ”, ΘΑ “ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ” ΚΑΙ ΘΑ “ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ” (ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ), Ο ΦΑΛΛΟΣ ΘΑ ΗΡΩΟΠΟΙΗΘΕΙ (“ΡΩΜΑΛΕΟΣ, ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΦΑΛΛΟΣ”) ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ (“ΣΑΤΡΑΠΗΣ ΦΑΛΛΟΣ”) – (“ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ”). ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ” ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΓΙΟΥΣ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑ ΜΕ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΤΟ “ΜΟΥΟΥΟΥΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”.
Η… "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ"


ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ, ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΡΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΛΑΝΗ Ή ΤΑ… ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ; ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ” ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ (TOKEN WOMEN-
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥ) ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΟ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΗΘΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΟ. ΕΤΣΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟΠΕΣΕΙ ΣΤΟ “ΜΟΥΝΙ–ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟ” ΘΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΕΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ (ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΟΙ! ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ): Ο ΠΑΘΩΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΦΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΙΔΟΙΟ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΤΕΙΧΟΣ (PINK FLOYD – “THE WALL”). ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ – ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ – ΔΥΝΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ; ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ YODA ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ι: “Ο ΦΟΒΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΟΡΓΗ, Η ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.” ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΤΟ ΧΑΡΩΝΕΙΟ ΒΑΡΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ


ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΣΑΦΩΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΘΛΙΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ “ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΝΗΦΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: ΘΑ “ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΑ ΚΤΗΝΩΔΗ ΓΑΜΗΣΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΟΨΩΛΟΥΣ ΛΕΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ” (“ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ”).

ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΜΕΝΟΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΡΑΣΕΩΣ (FEEDBACK), ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ. ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟΥ ΟΝΤΟΣ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ, ΘΑ ΟΡΘΩΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΑΓΟ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΡΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ, ΑΝΑΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΣΤΩ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ. ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ: ΤΗΝ ΓΙΑΧΒΕΪΚΗ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΒΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΟΧΗ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΛΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΦΙΞΕΩΣ ΤΗΣ ΓΙΑΧΒΕΪΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

Η ΡΙΑΝ ΑΪΣΛΕΡ
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ:

“Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΜΟΙΡΩΝ. Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΙΣ ΖΩΟΓΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ – ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΛΙΚΑ [ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΗΤΡΑ] – ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ.


...ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ [ΜΟΓΓΟΛΟ - ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ] ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΑΣ (MARIJA GIMBUTAS), ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ CALIFORNIA, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ‘ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ’ – ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ [ΒΛΕΠΕ: ΕΛΛΗΝ - “ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΟΕΝ ΤΟΥ ΕΛΛΟΧ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ”, 16/4 /2006].

...ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ, ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ [ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ “ΑΝΔΡΕΙΑ”] ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΒΙΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΛΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΩΣ ΦΥΛΟ. Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ – ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΩΣ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟΥΣ [ΣΗΜ. ‘ΜΑΛΑΚΕΣ’] Ή ΘΗΛΥΠΡΕΠΕΙΣ.”


ΡΙΑΝ ΑΪΣΛΕΡ – “Η ΚΥΛΙΞ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ”, ΕΚΔ. ΓΛΑΡΟΣ, ΣΕΛ. 31- 32.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΕΚΑΤΣΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ “ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ” ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑΣ:

“ΕΞΩ , ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΚΑ ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΤΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΝΑΠΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ”.


ΠΑΝΑΓΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ – “Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ”, ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΣΕΛ. 21.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ, Ο Π. ΛΕΚΑΤΣΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

“ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΗΔΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ. Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ”.

ΕΝΘΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΕΛ. 53ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΙΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ;
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ…


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΑΡΟΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΛΕΕΙ, “ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!” Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΔΡΟΜΗ.

Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ Μ.Χ. ΑΙΩΝΑ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΥΠΑΤΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣOΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ: “ΛΟΓΟ! ΛΟΓΟ!”.

“Η ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ [ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ] ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙEIΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ. ΒΓΑΛΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΝΔΡΑΣ ΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ; ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΞ΄ ΑΡΧΗΣ [ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ] ΟΠΛΙΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ [ΝΑ ΘΕΛΓΕΙ] ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕ ΝΑ ΣΥΝΟΙΚΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ [ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ] ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΑΣ [ΒΛ. “ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ” (“ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ”] ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΟΘΟΣ;”

“ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΙΣΑΚΤΟΥΣ”, MIGNE 47.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΥΝΕΠEΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΚΤΙΣΕΩΣ ΚΟΣΜΟΥ: “ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΙΣΕ [Ο ΓΙΑΧΒΕ] ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΛΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ – “ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΙΟΝ ΑΣΚΗΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝΤΑ”, MIGNE 47.AΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ. ΕΞΗΓΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:

“ΟΠΩΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΕΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΒΛΟΣΥΡΟ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΙΤΗ, ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟ, ...ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΥΧΗΘΜΟ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ [ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ] ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΜΑΛΑΚΟΤΕΡΟΥΣ, ΖΩΗΡΟΤΕΡΟΥΣ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ, ΑΝΟΗΤΟΥΣ, ΟΞΥΘΥΜΟΥΣ, ΘΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΓΕΝΕΙΣ, ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΥΣ, ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΙΤΑΜΟΥΣ, ΦΛΥΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΘΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ [ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ-ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ “ΑΝΑΝΔΡΑ, ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΑΛΘΑΚΑ, ΕΚΘΗΛΥΣΜΕΝΑ, ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΑ ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ” (“Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝ…”, 18/8/2006), Ή ΚΑΙ “…ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΑΠΟΛΑ… ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ΔΗΛΑ ΔΗ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΡΕΑΤΟΠΟΛΤΟΙ’ (“ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ…”, 27/8/2006)].

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟ [ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ] ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΥΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ ΑΦΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΙΑ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ…”


“ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ Δ΄, ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ“, MIGNE 63.ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ
ΑΝΤΡΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΑ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ. ΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ–ΕΚΘΗΛΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ “ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ”. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΘΗΛΥΣΜΕΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ) ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ “ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΑΓΟΥΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΥΠΟΠΙΠΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ.” (“ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ…”).

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΦΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΩ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ-ΜΑΣΚΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΑΡΑΧΝΗΣ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΩΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΗ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΧΒΕΪΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΑΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ
ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑΣ (VANITAS), ΜΕΣΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΧΑΡΟΝΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΛΑΓΝΑ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ:

“ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΙΣ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΗ ΟΨΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Η ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΣΟΥ ΨΥΧΗ. ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ... ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΦΛΕΒΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΓΕΡΝΑΕΙ, ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΘΟΥΛΩΝΟΥΝ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ... ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΛΕΓΜΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΣ ΜΑΣΗΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ... ΩΣΤΕ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙ ΚΑΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΥΤΗ, ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΤΑΦΟΣ ΑΣΒΕΣΤΩΜΕΝΟΣ. ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΕΝΑ ΜΑΝΤΗΛΙ ΜΕ ΦΛΕΜΑ Ή ΣΑΛΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΣ ΝΑ Τ΄ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ;”

“ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ ΙΔ΄, ΠΕΡΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΥΣ”, MIGNE 63.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ ΒΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ (ΜΟΝΑΧΟ;) ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ, ΕΠΙΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΩΣ ΣΩΜΑ (ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ) ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΩΣ ΨΥΧΗ (ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ):

“ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΦΙΛΕ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΣΤΕΡΟΣ [ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ] ΟΣΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΗΛΙΝΟΥΣ ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΘΕΛΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΑΥΤΟ [ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ] ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ;”


“ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΝ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΛΟΓΟΣ Α΄”, MIGNE 47.
ΑΠΟΡΙΑ. ΚΙ Η ΕΡΜΗ Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ; ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΔΑΡΜΕΝΗ ΣΑΝ ΑΡΝΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΒΙΟΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ; ΓΔΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

“ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ [ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ… ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗΝ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.”

“ΠΕΡΙ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ”, MIGNE 47.ΣΕ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΓΙΑΧΒΕ:

“ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ ΒΟΗΘΟ ΟΧΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΟΧΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΟΜΟΓΝΩΜΟΝΑ ΟΧΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ, ΣΥΖΥΓΟ ΟΧΙ ΑΡΧΗΓΟ, ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΟΧΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ…”

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΑΔΑΜ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ ΕΠΕΠΛΗΤΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΡΧΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΑΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ, ΤΙΣ ΕΓΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ-
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΝΩΤΕΡΩ: “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ;” ΚΑΙ “Η… ΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ΄”):

“ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΧΘΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΣΜΟ [ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ]. ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΑ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ…
ΕΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. [!!! ΥΠΟΓΡ. ΔΙΚΗ ΜΟΥ].


“ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ - ΛΟΓΟΣ Γ΄”, MIGNE 56.ΟΙ ΣΥΝΕΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.

ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥΣΑ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ ΛΟΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ:

“ΠΩ, ΠΩ! ΤΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - “ΕΙΣ ΝΕΩΤΕΡΑΝ ΧΗΡΕΥΣΑΣΑΝ ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΟΣ”, MIGNE 47.
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ “ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ” (ΕΝΙΟΤΕ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ “ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ” ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ. ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΧΑΡΙΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ) ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΤΙΜΗΣΑΝ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ–ΙΝΔΑΛΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΜΦΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ:

“Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΜΕ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΦΑΛΑΚΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ “ΙΔΑΝΙΚΟΝ”. ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕ Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΕΡΝΙΚΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΘΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ.”


ΛΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – “ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ”, ΕΚΔ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1998, ΣΕΛ. 220.
ΧΑΡΩΝ, ΧΑΡΩΝ… ΑΔΡΑΞΟΝ ΑΥΤΟΥΣ
!


ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ Ο ΧΑΡΩΝ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ “ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”. Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠ ΄ΑΡΙΘΜ. 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ (ΒΛΕΠΕ: ΜΙΧ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΕΙΡΑ “ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ”). ΕΞΗΓΗΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΗ ΣΧΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. Ο ΓΙΑΧΒΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ “ΕΙΡΗΝΙΚΟ” ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΙΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Ο ΧΑΡΩΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΑ (ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΩΝ). ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ “ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ” ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΡΗΖΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΦΙΑΛΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ “Χ” [ΧΑΡΩΝ], ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ “ΠΑΡΕΙ”.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ – ΕΣΤΩ ΑΒΑΣΙΜΟΙ - ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΠΟΥ “ΕΝΙΣΧΥΕΙ[!] ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΑ ΤΗΝ/ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ/ΕΣ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ [ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ] (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΙ Ή ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ Ή ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΡΓΗΣ) Ή ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΗ[!] ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΥΧΩΣΙ (Π.Χ. ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ).” (“ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ…”). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ. Ο ΧΑΡΩΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ. ΚΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΜΥΔΡΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΚΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΑΡΩΝ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙ ΤΑ “ΑΡΘΡΑ” ΤΟΥ “ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ.”

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΦΟΥ Ο ΧΑΡΩΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ!

ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ ΟΤΙ Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΕΚΕΙΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ “ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ”.


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΦΑΛΛΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ;“ΑΞΙΖΕΙ
ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΗ.
ΑΚΟΜΗ
ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ.”

ΧΑΡΩΝ
ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ… ΕΝΑΝ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ:

“ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ. ΟΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΧΩΡΟΣ Η ΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΣΙΝ ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙ΄ ΑΥΤΗΣ. ΟΤΙ ΣΤΕΝΗ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ Η ΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ, ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΙ ΕΙΣΙΝ ΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ.”

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ζ’ 13-15ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΣΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΠΩΣ “ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”. ΑΛΛΑ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ή ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ; ΤΟ ΑΤΟΜΟ Ή Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ; ΥΠΑΓΕ ΑΠ΄ΕΜΟΥ Η ΕΛΙΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ “ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ”, ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΣΑΡΩΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΤΟΥ.
Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ


ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΤΑΙ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ;

ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΟΡΙΖΑΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΧΑΡΟΝΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΗΘΙΚΟΣ; ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΦΑΛΛΟ ΤΟΥ; ΟΤΙ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ ΤΗΝ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΕΕΪΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΑΣΜΑ;

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΟΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ ΛΕΞΗ, ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΤΑΠΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ; ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΡΝΟΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ; ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΤΕ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΟΧΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΛΗΠΤΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ;

ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΦΤΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ” ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΥΚΕΥΣΕ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΡΙΧΝΕ ΣΕ ΒΑΘΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟ; ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ” ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΦΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΦΙΓΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΑΝ ΦΑΛΛΟ ΣΕ ΣΤΥΣΗ;

ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΗΔΗ [ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ!] ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΞΩ “ΣΑΝ ΚΟΥΝΕΛΙ” ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΝΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙ; ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ FIFA 2006 ΣΤΟ PLAYSTATION-GIA TIN ELLADA RE GAMOTO!-ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΝ SHEVTCHENKO ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ “ΣΑ ΜΠΟΥΣΤΗΣ”;

ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΗ ΤΙΤΛΟ “Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ” ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, “Ο ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΡΑΠΗ ΦΑΛΛΟ ΚΑΙ Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ”; ΚΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ “ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΑΡΧΙΔΙΑ” ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ – ΤΗΝ “ΥΓΙΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ” ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ – ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ “ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΟΥΖΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΣΑΣ” [!!!](“ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ”) ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ;ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ [ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ] ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ”.

ΤΕΡΤΥΛΛΙΑΝΟΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ”.

ΧΙΤΛΕΡ
ΕΣΕΙΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ, ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΣΑΣ; ΔΗΛ. ΟΣΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ; ΚΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΣΚΑΓΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΜΕΛΗΤΕΟ ΦΑΛΛΟ ΣΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ;

ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΝΕΥΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΑΣ ΑΝΔΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΑΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΥΠΟ ΤΥΠΟΝ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ; ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕΙΕΤΕ ΤΟ ΠΑΦΛΑΖΟΝ ΦΑΛΛΙΚΟ ΦΛΑΓΕΛΛΙΟ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟΝ;

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΦΕΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΑΦΕΛΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΩΠΕΥΟΥΝ ΤΡΙΤΟΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΔΙΕΓΕΡΤΟ ΦΑΛΛΟ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΑΤΣΑΛΙΝΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ…

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΝΤΩΣΑΤΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ “Τ΄ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΛΙ ΣΑΣ”, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΟΡΜΗΣΕΤΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΚΑΤΑ΄ΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΝΕΥΣΟΥΝ…

ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΙΘΥΦΑΛΛΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΦΑΛΛΟ ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΩΝ; ΠΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ;

ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΑΡΩΝ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕ ΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΓΧΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΑΝ;

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΕΣ ΛΑΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ, ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ;

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.
ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ


Ο ΧΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ, Ο ΕΛΛΗΝ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Ο ΧΑΡΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, Ο ΕΛΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ο ΧΑΡΩΝ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ, Ο ΕΛΛΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ. Ο ΧΑΡΩΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Ο ΕΛΛΗΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΧΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΑΝΑΛΙΣΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΧΒΕΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΧΙΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΣΑΘΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ. Ο ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΙ΄ΕΝΑ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΙΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΩΣΤΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.


ΗΣΙΟΔΟΣ – “ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ”, 293-297.
ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ;


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, “ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;” ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΙΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ;

ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΚΜΑΙΟ; ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΓΟΝΙΜΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΣΜΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΛΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟ
ΠΕΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΥΔΡΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ - ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟ; ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΤΙΚΟ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΠΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΕΝΩ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΑΝΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΩΣ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΕΝΑΑ…

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΣ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΤΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΖΩΟΓΟΝΟ ΡΟΗ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΦΥΛΩΝ, ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EVA BORNEMAN ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΤΥΛΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ.

“ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΟΜΩΣ, ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ Σ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”.


ERNEST BORNEMAN – “H ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ”, ΜΙΕΤ 2001, ΣΕΛ. 921.
ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ MERLIN STONE:

“ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ… ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΪΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ… ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ… ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΤA ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΜ.”

“WHΕN GOD WAS A WOMAN”, BARNES & NOBLE 1976, ΣΕΛ. 240 – 241.
ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΣΥΜΦΥΛΙΩΣΗ. Ο ERNEST BORNEMAN ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ:

“…ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗ. ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΦΥΛΑ.”

ERNEST BORNEMAN – “Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ”, ΣΕΛ. 923.
Η ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ.“ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ [ΕΣΕΝΑ],
ΤΟΝ ΜΕΓΑ, ΤΟΝ ΑΓΝΟ,
ΤΟΝ ΠΟΘΕΙΝΟ, ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΕΡΩΤΑ,
ΤΟΝ ΔΕΙΝΟ ΤΟΞΟΤΗ, ΤΟΝ ΦΤΕΡΩΤΟ,
ΤΟΝ ΦΛΟΓΕΡΟ ΚΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΔΡΟΜΕΑ
ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

[ΕΣΕΝΑ] ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗ ΔΙΠΛΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟ ΧΕΡΙ
ΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΡΑΤΕΙ,
ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ Τ΄ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ,
ΤΩΝ ΠΑΓΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ,
ΘΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΛΟΟΚΑΡΠΗΣ ΘΕΑΣ,
ΚΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΤΑΡΤΑΡΟΣ Ο ΕΥΡΥΣ ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΒΟΕΡΗ,
΄ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ.

ΑΛΛΑ, ΜΑΚΑΡΙΕ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΕΛΘΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ,
ΤΙΣ ΑΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΟΡΜΕΣ
ΣΤΕΙΛΤΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ, ΣΒΗΣΤΕΣ.”

ΟΡΦΕΩΣ – “ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

- ΕΛΛΗΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΖΩΗ ΞΕΠΗΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ.... Η ΘΕΑ ΦΥΤΩ. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΥΛΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΣΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΛΟΝ. ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΤΑΞΙΑΣ-ΑΡΜΟΝΙΑΣ-ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ-ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ-ΘΑΝΑΤΟΥ… ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ
Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΤΗ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ; ΤΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΩΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ - "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΙΧΩΡ", ΤΕΥΧΟΣ 51.ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΖΩΗ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΟΔΟΜΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ. ΜΙΑ ΜΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΔΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΤΕΡΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ Η ΘΕΑ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΝΘΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΤΩΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Ή ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΘΕΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ Π.Χ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΜARIJA GIMBUTAS ΟΝΟΜΑΖΕΙ
ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟ ΚΥΜΑ. ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΡΡΑ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ."ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΧΑΝΑΑΝ (ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ – ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ"). ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΗΜΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΝΟΜΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ-ΙΕΡΕΩΝ (Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΪΤΩΝ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ, ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ). ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ (ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ Ή ΓΙΑΧΒΕ). ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ.

ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΑΔΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΣ ΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ. ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ, ΣΥΖΥΓΟΥΣ Ή ΔΟΥΛΕΣ. ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΝΑΑΝ. ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΛΑ΄ 32-35, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΔΙΑΝΙΤΩΝ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ 32.000 ΠΑΡΘΕΝΕΣ."

RIANE EISLER – “THE CHALICE AND THE BLADE”, Εκδ. ΓΛΑΡΟΣ, 1992.ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΛΗΘΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ.

ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΩΡΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΪΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ-ΙΕΡΕΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΠΤΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ Γ΄3-6 ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΩΣ.

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΛΗΘΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΕΙ ΒΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΟΠΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΙΕΡΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ "ΕΙΔΩΛΑ". ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ KAI ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΓΝΩΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ", ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ KAI ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΗΝ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ. ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ, ΚΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ (ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ) ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΑ AΠO TA ΙΣΧΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΤΕ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΩΣ
ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΖΗΛΟΤΥΠΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ:

“ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ''.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 12:30


Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΑΡΑ:

“ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΟΥΣ, ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ”.

ΛΟΥΚΑΣ 19:27
ΜΕ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΩΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΛΕΜΩΝ.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 1984 (ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "1948"; – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ) Ο ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΥΔΗΛΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, ΤΗ ΓΑΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΟΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΕΟΤΟΚΟ. Η ΜΟΡΦΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΚΗ (ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ-ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ). Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓ(Ρ)ΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ. Ο ΘΕΪΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ, ΠΡΟΟΟΡΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟ-ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ TOY ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ TOΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΜΑΙΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:
ΧΑΡΑ ΜΕΣΩ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΣ, ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΙΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.


- ΕΛΛΗΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ "Η ΑΓΕΛΑΣ" Ή ΝΑ... ΓΕΛΑΣ

ΣΤΙΣ 18/9/2006 ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ "ΚΟΣΜΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΟΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΧΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΛΕΙΜΩΝΕΣ ΜΕ ΒΟΣΚΟΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ; ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ Η ΘΕΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ. Η ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΝΔΙΚΟ ΚΗΠΟ. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΕΔΩΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο,ΤΙ ΦΥΣΙΚΟΤΕΡΟ…

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΡΔΑΛΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΠΤΑ) ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΣΟ… “ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ!” Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΘΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΥΠΟΝ ΟΔΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ.

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ
COW PARADE ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ "ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΣΤΙΚΑ ΄ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ΄, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΙΣΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΄CULT΄ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ, ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΘΑ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΄ΚΟΠΑΔΙΑ΄..."

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ. ΟΙ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΒΟΥ-ΛΗ ΕΞΕΠΕΜΨΑΝ ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ "ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ" ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ JOHN CARPENTER (ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ - "
THEY LIVE"). Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ. ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΦΥΣΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΝΑΝ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΚΑΘΕ ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ Η ΘΕΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ, “ΑΓΕΛΑΔΑ”: ΟΡΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΚΙ Η ΒΟΥ-ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ: ΒΟΣΚΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.

Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ. ΕΚΕΙΝΗ ΒΟΣΚΕΙ ΑΝΕΜΕΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ, ΕΤΟΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΣΜΟΥ. ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΒΟΣΚΗ ΤΗΣ, ΕΤΟΥΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΕΤΟΥΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΕΚΕΙΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΘΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, ΕΤΟΥΤΗ ΕΝΔΥΕΤΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΑΣΤΟΣ.
ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΓΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΞΗ. ΕΤΟΥΤΗ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ.

ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ “ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΟΝΤΕΣ”, ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΔΙΑΓΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΝΤΑΣ ΣΚΥΦΤΟ ΣΤΗ ΓΗ, ΚΙ ΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ.

ΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΙΩΠΗΛΟ ΑΝΤΙΗΡΩΑ – ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ – ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ, ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΙΓΝΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΘΟΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

ΑΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΕΛΙΜΑΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.

ΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΚΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΕΛΗΛΑΤΗ ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΚΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΕΙ.

ΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΟ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΠ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΑ ΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.

ΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΑ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ) ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΕΣ. ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΙΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ. ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΜΜΕΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ. ΜΟΥΟΥΟΥ!!! ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΜΟΥΟΥΟΥ!!! ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΕΑ ΙΩ, Η ΤΡΕΛΗ ΑΓΕΛΛΑΔΑ


- ΕΛΛΗΝ


Η ΕΠΕΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μ-ΥΑΛΩΠΙΣ

ΒΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥ-ΛΗΣΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥ-ΛΙΑΓΜΑ

ΒΟΥΚΩΛΟΣ
ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙΞ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣTO ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΝΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ. Η ΗΘΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ, Η ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΨΥΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

ΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΩ ΝΟΗΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ. ΑΦΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΑΜΠΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ -ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΓΕΛΑΙΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ-ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΥΝΙΚΑ
ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.


ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΕΧΩΝ ΕΚΑΤΟΝ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΣ ΕΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΟΥ ΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΕΝΕΝΗΚΟΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟ ΑΠΟΛΩΛΟΣ ΕΩΣ ΕΥΡΗ ΑΥΤΟ;

...ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ ΟΤΙ ΟΥΤΩ ΧΑΡΑ ΕΣΤΙ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΕΠΙ ΕΝΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΙ Ή ΕΠΙ ΕΝΕΝΗΚΟΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΙΣ, ΟΙΤΙΝΕΣ ΟΥ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΥΣΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΕΧΗ ΕΚΑΤΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΗ ΕΝΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟ ΒΡΗ;

...ΣΑΣ ΛΕΓΩ, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΡΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ.

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 15:3, 7.
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ. ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΣΕΩΣ. ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΠΛΑΝΗ. Ο ΠΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤ΄ΑΝΑΓΚΗ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΚΟΠΑΔΙ. ΕΤΣΙ, Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΗ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ: ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΕΑΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΚΟΥΣΙΑ Ή ΑΚΟΥΣΙΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΕΨΕΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ
ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ("MATRIX", λατιν.: "ΜΗΤΡΑ", "ΚΑΛΟΥΠΙ"). ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ. ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΝΗΟ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΡΦΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ:

ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ, ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΥΣ. ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ... ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ.


Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΥΣΕΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ... ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΕΛΙΤ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ, ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΩΣ.

NOAM CHOMSKY, Εκδ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. σελ. 23-24, [CHOMSKY].


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΕΝΩΝ" -ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΛΟΪΚΕΣ ΚΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΟΙΩΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ- ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΙΝΤΕΛΛΙΓΚΕΝΤΣΙΑΣ... ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ.

CHOMSKY, σελ. 28.

[Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ] ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ) ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

CHOMSKY, σελ. 29.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ... ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΤΟΤΕ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΝΗΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ (ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ), ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ Ν΄ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ". Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΦΙΣΜΑ-ΜΥΘΟ ΕΓΚΟΛΠΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ Ν΄ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ. ΟΤΑΝ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΑΛΟΥΧΗΘΕΙ ΑΠΟ ΝΗΠΙΟ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ ΒΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕΤΑ Ν΄ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ- ΩΣ ΑΠΟΛΩΛΟΣ ΠΡΟΒΑΤΟ- ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ.


ΕΠΛΑΝΗΘΗΝ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟΝ ΑΠΟΛΩΛΟΣ. (ΨΑΛΜΟΙ ΡΙΗ΄176).

ΠΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΛΑΝΗΘΗΜΕΝ... (ΗΣΑΪΑΣ ΝΓ6).ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟ ΔΕ ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ. Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ, ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ. ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ" ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΜΑΖΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ) ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΩΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΩΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΟΛΟΥ", ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ, ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ. Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΩΣ "ΑΠΟΡΡΙΜΜΑ", ΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΞΕΝΟΙ. ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑ, ΩΣ ΤΟ "ΚΑΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ", ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ.

ΘΑΝΟΣ ΛΙΠΟΒΑΤΣ – "Η ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ", Εκδ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Δ΄), ΑΘΗΝΑ 2003, σελ. 85 [ΛΙΠΟΒΑΤΣ].ΑΠΑΞ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΘΟΥΝ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ -ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ- ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΤΟ... ΜΑΝΤΡΙΞ.

[ΟΤΑΝ] ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ Η "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" ...ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ. ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...

Ε. Π. ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ – "ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΥΓΜΗΣ", Εκδ. ΔΩΔΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ 1989, σελ. 44. [ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ]
ΤΟ "ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΣ" ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ
ΜΑΤΡΙΞ ΝΗΟ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Η ΜΑΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΔΟΜΗ
ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΣΜΟΥ... ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΘΡΑΣΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΛΙΠΟΒΑΤΣ, σελ. 87.
ΠΑΛΙΑ, Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΡΟΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ, ΟΣΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΗΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΤΟΥ "ΑΛΗΘΕΙΕΣ".

ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ; ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΠΕΙΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΗΔΗ Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΛΕΟΝΑ ΟΤΙ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΟΙ ΣΑΝ ΑΜΝΟΙ: ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΙΣ ΓΕ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΣΤΙΣ ΕΣΤΙΝ ΑΜΝΟΚΩΝ... (ΙΠΠΗΣ 264).

ΑΦ΄ΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΝΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ ΕΥΚΟΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΞ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΜΟΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΙΗΝΕΚΩΣ ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ". ΕΤΣΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΓΕΛΙΑΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΩΣ "ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΣΥΝΘΕΣΗ", ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΙΚΗ" ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ "
ΟRDO AB CHAO", ΗΤΟΙ ΤΗΝ (ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ) ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.

ΟΣΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΠΑΔΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ... ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, Ο ΑΜΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ "ΙΕΡΕΙΟΝ" ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ. ΜΗΠΩΣ ΚΙ Ο ΑΜΝΟΣ -ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ- ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘ΄ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΦΑΝΟΥΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ... "ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ";

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΣΩΣΤΟ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ; ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΕΙΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) Η "ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ: ...ΕΓΩ [Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ] ΕΙΜΙ Η ΘΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ... ΔΙ΄ ΕΜΟΥ ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΕΛΘΗ, ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΟΜΗΝ ΕΥΡΗΣΕΙ. (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 10:8, 9). ΟΠΟΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ Ή ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Η ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΞ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΕΙ: ...ΚΑΙ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ, ΕΙΣ ΠΟΙΜΗΝ. (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 10:16). Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ "ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΚΗΠΟΣ";

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...

C. G. JUNG – "Ο ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ ΕΑΥΤΟΣ", Εκδ. ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, ΑΘΗΝΑ 1988, σελ. 24.
Ο ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ "ΑΥΤΟΜΑΤΟ" ΠΟΥ Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΨΥΧΗ" ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.

ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ΄ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΞ. ΤΟ ΜΑΝΤΡΙΞ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΠΙΣΤΙΑ ΑΝΕΥ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΘ΄ ΟΛΑ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΤΟ ΜΑΝΤΡΙΞ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΤΟΣΟ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΠΕΙΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ, ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΡΕΨΕΙ ΩΣ ΑΜΝΟΝ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ [ΤΟΥ "ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ"] ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ν΄ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΘΛΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ...

ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ, σελ. 45-46.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

- ΕΛΛΗΝΙΘΑΚΗ < - > ΗΘΙΚΑ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣOΙ ΣΕΛΗΝΙΕΣ 'H ΕΛΕΝΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΒΙΟΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ
ΙΘΑΚΗ, ΔΗΛ. ΣΤΑ ΗΘΙΚΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΑΕΝΑΟΥ ΦΥΣΕΩΣ.ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΟΕΝ ΤΟΥ ΕΛΛΟΧ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΘΕΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ 5η ΧΙΛΙΕΤΙΑ π.Χ., Μ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑRIJA GIMBUTAS ΟΝΟΜΑΖΕΙ "ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΚΟ ΚΥΜΑ" (4300-4200 π.Χ.).

ΟΜΩΣ: “ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΝΑΑΝ (ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ, ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ).

ΑΡΧΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΗΜΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ – ΙΕΡΕΩΝ (Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΪΤΩΝ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ, ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ). ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΕΦΕΡΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ (ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ Ή ΓΙΑΧΒΕ). ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΤΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΕΝ, ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΑΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ Ή, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΙΞΕΩΣ.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΣ ΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ π.Χ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΠΑΡΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ.

Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. Η ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΦΤΕΡΗΣ ΛΕΠΙΔΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΟΠΟΥ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ. ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ Μ΄ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΓΚΑΝ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ, ΣΥΖΥΓΟΥΣ Ή ΔΟΥΛΕΣ.

RIANE EISLER – “THE CHALICE AND THE BLADE”, Εκδ. ΓΛΑΡΟΣ, 1992.


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΔΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ 8ης ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ. ΑΠ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΟΛΟΓΟΥ MARIJA GIMBUTAS Η ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΪΜΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΣ.

...ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η GIMBUTAS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΝΑ ΕΞΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ Ο,ΤΙ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ “ΙΠΠΟΤΙΣΜΟΥ” ΑΡΧΙΖΕ ΚΙ ΕΦΕΡΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟ ΕΡΩΤΑ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΤΙΣΜΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΙΠΠΕΥΑΝ ΑΣΕΛΩΤΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΥΧΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΥΔΙΕΓΕΡΤΗ ΕΡΩΤΟΓΕΝΗ ΖΩΝΗ. ΑΥΤΟ, ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ “ΙΠΠΟΤΕΣ” ΕΛΕΙΠΑΝ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Ή ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΩΘΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Ο ΝΤΟΒΕΡ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ “Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΙΣ ΕΤΕΡΟΦΙΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ...

...Η RIANE EISLER ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ “Η ΚΥΛΙΞ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΦΟΣ” ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ: “ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΑΝΤΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”.

...Η ΚΡΗΤΗ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

...Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΖΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ. Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΤΟ “ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ”.

...Η RIANE EISLER ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ:

“Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΦΤΕΡΗ ΛΕΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΩΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΪΜΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΡΙΖΙΚΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ – ΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΙ – ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΟ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΠΟΥ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΟΔΟΤΡΑ ΚΥΛΙΚΑ- ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΄ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ: ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 4300 Ή 4200 π.Χ., Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ, ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΜΑΣ, ΩΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΟΤΙ Ο ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ 4004 π.Χ., ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΑΣ. Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΑΧΗ. ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΗΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ - "ΑΡΙΑΔΝΗ", ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟ, Εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2001.


THE POWER OF SUGGESTION
http://wakeupfromyourslumber.blogspot.com/
2006/09/power-of-suggestion.html
BBC HIDDEN CAMS SHOWS CHINA SELLING PRISONER'S ORGANS
http://www.rawstory.com/news/2006/
Video_BBC_hidden_cam_shows_China_0927.html